Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vincellér kifli és zsemle recept

Vincellér kifli és zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    6 kifli – 6 zsemléhez:

    • 25-25 dkg sima liszt, teljes kiörlésű világos rozsliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • pici tej
    • pici cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál szőlőmagolaj
    • 1,5 dl tej (2,8%-os)
    • 1 mokkáskanál só

    A tetejére

    • 5 dkg bármilyen mag

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk A lisztet összekeverjük a tojással, a tejjel, sóval, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a szőlőmagolajat. A tésztát hólyagosra keverjük, és kb. fél óra alatt meleg helyen megkelesztjük.

    A megkelt tésztából 12 gombócot/kiflit készítünk, és olajjal megkent deszkára helyezzük. A tetejét olajjal megkenjük és megszórjuk szezámmaggal, tökmaggal,fenyőmaggal,stb.

    További fél órát pihentetjük még így, majd előmelegített sütőben, 180°C-on 15-20 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá