Túrós lepény meggyel recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 pohár tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1 kg túró
- 1 pohár tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 kg meggy
- 3 ek búzadara
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.
Egy nagy tepsi (38 x 30 cm) aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé kihűlt tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük rajta a kimagozott meggyet, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.