Túrós lepény meggyel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg rétesliszt
- 30 dkg margarin
- 1 csomag sütőpor
- 2 ek kristálycukor
- 1 csipet só
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Töltelék:
- 1 kg túró
- 1 pohár tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 fehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 kg meggy
- 3 ek búzadara
- 2 ek zsemlemorzsa
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.
Egy nagy tepsi (38 x 30 cm) aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).
A töltelékhez, a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és végül a tojások fehérjéből felvert habot.
A kissé kihűlt tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük rajta a kimagozott meggyet, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »