Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós lepény meggyel recept

Túrós lepény meggyel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 80 dkg rétesliszt
    • 30 dkg margarin
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kristálycukor
    • 1 csipet só
    • 1 pohár tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelék:

    • 1 kg túró
    • 1 pohár tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 2 fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 0,5 kg meggy
    • 3 ek búzadara
    • 2 ek zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.

    Egy nagy tepsi (38 x 30 cm) aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).

    A töltelékhez, a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és végül a tojások fehérjéből felvert habot.

    A kissé kihűlt tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük rajta a kimagozott meggyet, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá