Túrós lepény meggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
15 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg rétesliszt
  • 30 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 csipet só
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojássárgája

Töltelék:

  • 1 kg túró
  • 1 pohár tejföl
  • 2 tojás + 2 fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 kg meggy
  • 3 ek búzadara
  • 2 ek zsemlemorzsa

Elkészítése:

A lisztet összekeverjük a sóval és sütőporral, majd elmorzsoljuk a margarinnal, végül hozzáadjuk a kristálycukrot, a 2 tojássárgáját, 1 pohár tejfölt, és jól összegyúrjuk.

Egy nagy tepsi (38 x 30 cm) aljába kézzel benyomkodjuk a tésztát, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben félig megsütjük (180 fok, 15 perc).

A töltelékhez, a túrót villával összetörjük, belekeverjük a tojások sárgáját, a porcukrot, a tejfölt, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és végül a tojások fehérjéből felvert habot.

A kissé kihűlt tésztát megszórjuk zsemlemorzsával, elrendezzük rajta a kimagozott meggyet, ráöntjük a túrós tölteléket, és a sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a tetejét.