Túrós koszorú recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 150 g tk. tönkölybúza liszt (95,85 g CH)
- 90 g zabpehelyliszt (61,29 g CH)
- 50 g búza finomliszt (37,7 g CH)
- 1 csipet só
- 75 ml langyos víz
- 15 g friss élesztő (1,47 g CH)
- 75 g olvasztott margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 g cukornak megfelelő édesítő
A töltelékhez:
- 350 g túró
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 g zabkorpa (11,6 g CH)
- 40 g mazsola (26 g CH)
- 150 g cukornak megfelelő édesítő
- fél citrom lereszelt héja – elhagyható
- vanília aroma – elhagyható
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt elkeverjük a vízben, majd az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrunk. Letakarva egy óráig kelesztjük.
A töltelékhez a tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A túrót áttörjük, és alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és belekeverjük a mazsolát.
A tésztából lisztezett deszkán kb. 30×50 cm-es lapot nyújtunk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós krémet, és a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Kilisztezett-kivajazott formába fektetjük, és még egy fél óráig pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (nem fog megpirulni a teteje).
Kihűlés után megkenhetjük kevés xilites olvasztott vajjal (én egy tk. xilitet használtam fel), vagy, ami talán még jobb, ha cukormázat, vagy egy kevés olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejére (ami sajnos most nem volt itthon).
Tipp:
Én egy kis fahéjjal megszórva majszolgatom, isteni! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »