Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt elkeverjük a vízben, majd az összes hozzávalóból ruganyos tésztát gyúrunk. Letakarva egy óráig kelesztjük.
A töltelékhez a tojások fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A túrót áttörjük, és alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot, és belekeverjük a mazsolát.
A tésztából lisztezett deszkán kb. 30×50 cm-es lapot nyújtunk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a túrós krémet, és a hosszabbik oldalától indulva feltekerjük. Kilisztezett-kivajazott formába fektetjük, és még egy fél óráig pihentetjük.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (nem fog megpirulni a teteje).
Kihűlés után megkenhetjük kevés xilites olvasztott vajjal (én egy tk. xilitet használtam fel), vagy, ami talán még jobb, ha cukormázat, vagy egy kevés olvasztott étcsokoládét csorgatunk a tetejére (ami sajnos most nem volt itthon).
Én egy kis fahéjjal megszórva majszolgatom, isteni! :)