Túrós kígyórétes recept

Elkészítése:
A lisztet és a sütőport összekeverjük. Közben a vajat mély keverőtálban habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és végül a sütőporos lisztet is hozzáadjuk.
A túrót áttörjük, elkeverjük a tojássárgájával, a cukrokkal, a citromlével és a citromhéjjal. Legvégül a tojás keményre vert habját adjuk hozzá.
A tésztát elfelezzük. Az első cipóból nyújtunk egy kb. 50 x 25 cm-es téglalapot. A hosszabbik oldalt szemre elharmadoljuk, és a tészta két szélén ugyanannyi, kb. 8 cm-es bevágást ejtünk, egymástól 2-3 cm távolságban, ferdén.
A tészta közepén elterítünk 1 ek búzadarát, arra elhelyezzük a túrókrém felét, és a tészta két oldalán bevágott széleket egymásra hajtogatjuk. Óvatosan a rétes alá nyúlva sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
Miután a másik cipóval ugyanígy jártunk el, tegyük a sütőbe, és 200 fokon kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »