Túrós kifli gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 13 g friss élesztő
- 1 mk cukor
- 170 ml langyos tej
- 190 g Nutri free mix per pane
- 10 g tápióka keményítő
- 50 g Glutenix foszlós kalács lisztkeverék
- 1 mk útifűmaghéj liszt
- 3 ek gyümölcscukor (vagy 3 ek cukor)
- 50 g margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (a tetejére)
Töltelék:
- 12 dkg tehéntúró
- 0,5 kezeletlen citrom héja
- 1 tk vaníliás fruktóz (vagy vaníliás cukor)
- 2 ek édesítőpor (vagy porcukor ízlés szerint)
- 1 ek tejföl
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit jól összekeverjük és felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 mk cukorral. A száraz hozzávalókat elkeverjük a dagasztógép táljában. Hozzáadjuk az élesztős tejet és elkezdjük géppel dagasztani. Amikor már összeállt, hozzáadjuk az olvasztott margarint és alaposan kidolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órát hagyjuk kelni.
Miután megkelt, két részre osztjuk és kör alakúra nyújtjuk mindkét tésztát.Pizzavágóval 10-10 részre vágjuk fel. Minden cikk széles végére egy teáskanál tölteléket rakunk, majd feltekerjük a kifliket.
Sütőpapíros tepsibe tesszük őket és lekenjük felvert tojással. Előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »