Túrós kalács recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 1 ek búzadara
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd beleütjük a tojás sárgákat és belekeverjük az élesztőt is. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a citrom héjat, hozzáadjuk a sót, illetve a tejes keveréket. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, jó krémesre.
A tésztát két cipóra osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk egy sávban a töltelék felét. A tészta mindkét oldalát bevagdossuk, úgy két cm-nyi távolságra. A tetejéről indulva a töltelékre hajtunk egy csíkot jobbról, majd balról is. Így haladunk lefele és takarjuk be a kalácsot. A másiknál is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kalácsokat, majd fél órát kelesztjük.
Felvet tojással lekenjük a rudakat és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »