Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós kalács recept

Túrós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 5 dl tej
    • 12 dkg vaj
    • 12 dkg kristálycukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 5 dkg élesztő
    • 1 kg liszt
    • fél citrom reszelt héja
    • 1 kávéskanál só

    Töltelékhez:

    • 75 dkg túró
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek búzadara
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor

    Kenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd beleütjük a tojás sárgákat és belekeverjük az élesztőt is. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a citrom héjat, hozzáadjuk a sót, illetve a tejes keveréket. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.

    Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, jó krémesre.

    A tésztát két cipóra osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk egy sávban a töltelék felét. A tészta mindkét oldalát bevagdossuk, úgy két cm-nyi távolságra. A tetejéről indulva a töltelékre hajtunk egy csíkot jobbról, majd balról is. Így haladunk lefele és takarjuk be a kalácsot. A másiknál is így járunk el.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kalácsokat, majd fél órát kelesztjük.

    Felvet tojással lekenjük a rudakat és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá