Túrós kalács recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 5 dl tej
- 12 dkg vaj
- 12 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 5 dkg élesztő
- 1 kg liszt
- fél citrom reszelt héja
- 1 kávéskanál só
Töltelékhez:
- 75 dkg túró
- 10 dkg porcukor
- 2 dl tejföl
- 1 ek búzadara
- 1/2 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet, a darabolt vajat, a kristálycukrot, valamint a vaníliás cukrot addig melegítjük, amíg a cukor és a vaj felolvad. Ezt követően langyosra hűtjük, majd beleütjük a tojás sárgákat és belekeverjük az élesztőt is. Egy tálba szitáljuk a lisztet, belereszeljük a citrom héjat, hozzáadjuk a sót, illetve a tejes keveréket. Alaposan kidagasztjuk és a duplájára kelesztjük.
Közben a töltelék hozzávalóit összekeverjük, jó krémesre.
A tésztát két cipóra osztjuk, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta közepére halmozzuk egy sávban a töltelék felét. A tészta mindkét oldalát bevagdossuk, úgy két cm-nyi távolságra. A tetejéről indulva a töltelékre hajtunk egy csíkot jobbról, majd balról is. Így haladunk lefele és takarjuk be a kalácsot. A másiknál is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a kalácsokat, majd fél órát kelesztjük.
Felvet tojással lekenjük a rudakat és 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »