Túrós batyu II recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben,cukorral.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral,hozzáadjuk a cukrot, sót, majd beletesszük a felfutott élesztőt és a tojást és a tejjel jól összegyúrjuk.
Én 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni. A kinyújtott tésztát kb. 10×10-es kockára vágjuk és beletesszük a túrót.
A sarkokat össze csípjuk és mehetnek a sütőpapíros tepsibe. Megkenjük felvert tojással is őket.
Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb.40 perc alatt.
Míg sül a tészta ,1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 ek cukorral és 1-2 kanál tejjel, meg 1 csomag vaníliás cukorral.
Ha megsültek,tálra szedem őket, megporcukrozom és bőven meglocsolom a tejföllel. Ajánlom kipróbálásra, így nyakon öntve, sokkal finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »