Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós batyu II recept

Túrós batyu II
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 cs élesztő
    • 4 ek cukor
    • pici só
    • 2 ek kemény zsír
    • kb 3 dl tej

    Töltelék:

    • 25 dkg túró
    • 1 ek.cukor
    • 1 ek búzadara
    • 1-2 ek tejföl
    • 1 cs vaníliás cukor
    • citromhéj
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben,cukorral.

    A lisztet elmorzsoljuk a zsírral,hozzáadjuk a cukrot, sót, majd beletesszük a felfutott élesztőt és a tojást és a tejjel jól összegyúrjuk.

    Én 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni. A kinyújtott tésztát kb. 10×10-es kockára vágjuk és beletesszük a túrót.

    A sarkokat össze csípjuk és mehetnek a sütőpapíros tepsibe. Megkenjük felvert tojással is őket.

    Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb.40 perc alatt.

    Míg sül a tészta ,1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 ek cukorral és 1-2 kanál tejjel, meg 1 csomag vaníliás cukorral.

    Ha megsültek,tálra szedem őket, megporcukrozom és bőven meglocsolom a tejföllel. Ajánlom kipróbálásra, így nyakon öntve, sokkal finomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá