Túrós batyu II recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben,cukorral.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral,hozzáadjuk a cukrot, sót, majd beletesszük a felfutott élesztőt és a tojást és a tejjel jól összegyúrjuk.
Én 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni. A kinyújtott tésztát kb. 10×10-es kockára vágjuk és beletesszük a túrót.
A sarkokat össze csípjuk és mehetnek a sütőpapíros tepsibe. Megkenjük felvert tojással is őket.
Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb.40 perc alatt.
Míg sül a tészta ,1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 ek cukorral és 1-2 kanál tejjel, meg 1 csomag vaníliás cukorral.
Ha megsültek,tálra szedem őket, megporcukrozom és bőven meglocsolom a tejföllel. Ajánlom kipróbálásra, így nyakon öntve, sokkal finomabb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »