Túrós batyu II

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Túrós batyu II

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 cs élesztő
  • 4 ek cukor
  • pici só
  • 2 ek kemény zsír
  • kb 3 dl tej

Töltelék:

  • 25 dkg túró
  • 1 ek.cukor
  • 1 ek búzadara
  • 1-2 ek tejföl
  • 1 cs vaníliás cukor
  • citromhéj
  • 1 egész tojás

Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben,cukorral.

A lisztet elmorzsoljuk a zsírral,hozzáadjuk a cukrot, sót, majd beletesszük a felfutott élesztőt és a tojást és a tejjel jól összegyúrjuk.

Én 1/4 óra múlva át szoktam gyúrni, majd hagyjuk kelni. A kinyújtott tésztát kb. 10×10-es kockára vágjuk és beletesszük a túrót.

A sarkokat össze csípjuk és mehetnek a sütőpapíros tepsibe. Megkenjük felvert tojással is őket.

Én hideg sütőbe szoktam tenni, és szép pirosra sütjük 180 fokon kb.40 perc alatt.

Míg sül a tészta ,1 nagy doboz tejfölt elkeverek 1 ek cukorral és 1-2 kanál tejjel, meg 1 csomag vaníliás cukorral.

Ha megsültek,tálra szedem őket, megporcukrozom és bőven meglocsolom a tejföllel. Ajánlom kipróbálásra, így nyakon öntve, sokkal finomabb.