Túrós batyu recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg liszt
- pici só
- pici cukor az élesztőhöz
- 2 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 1 db a kenéshez
- 5 dkg vaj
Töltelék:
- 50 dkg tehéntúró
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2-3 evőkanál kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- reszelt citromhéj
- mazsola
Elkészítése:
Az élesztőt a pici cukorral 3 ek tejben felfuttatjuk.
A szoba-hőmérsékletű lisztben elkeverjük a sót, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk kidolgozni belőle.
Az olvasztott, de már nem meleg vajat a végén adjuk hozzá. A tésztát kétszeresére kelesztjük, lisztezett felületen négyzet alakúra nyújtjuk ujjnyi vastagságban, majd egyforma, kb. 10×10 cm-es kis négyzetekre vágjuk.
A tölteléket kikeverjük, a tojás keményre vert habját utoljára adjuk a túróhoz.
A négyzetekbe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, a tészta sarkait középen összefogjuk és kissé meg is csavarjuk, hogy ne nyíljon szét a sütés folyamán.
Tetejüket felvert tojással kenjük meg. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a batyukat nem túl közel egymáshoz és előmelegített sütőben, lassú lángon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Figyeljük közben-sütőfüggő ez is mint bármelyik sütemény.
Porcukorral meghintve kínáljuk. Nagyon finom puha tésztája van, bátran ajánlom.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »