Túrós batyu recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A hozzávalókat 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától. Egy kicsit ragacsosnak tűnik a tészta, de addig kell dagasztani amíg jó nem lesz. Robotgéppel is elvégezhetjük ezt a műveletet. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral, valamint a fahéjjal és tojással jól összekeverjük (van amikor a tojást kihagyom).
A tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és kb 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk és középen összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, hagyjunk köztük helyet, mert szépen megnőnek majd. Felvert tojással megkenjük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 9 g