Túrós batyu recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A hozzávalókat 10 perc alatt hólyagosra dagasztjuk, akkor jó ha elválik az edény falától. Egy kicsit ragacsosnak tűnik a tészta, de addig kell dagasztani amíg jó nem lesz. Robotgéppel is elvégezhetjük ezt a műveletet. Meleg helyen 45 percig kelesztjük.
A töltelékhez a túrót villával összetörjük, a búzadarával és a kétféle cukorral, valamint a fahéjjal és tojással jól összekeverjük (van amikor a tojást kihagyom).
A tésztát kb 30*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és kb 8*8 cm-es négyzetekre vágjuk. A túrótölteléket a közepükre halmozzuk. A tészta négy sarkát a töltelékre hajtjuk és középen összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, hagyjunk köztük helyet, mert szépen megnőnek majd. Felvert tojással megkenjük és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
A túrós batyu kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »