Túrós batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- fél kiló liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3dkg élesztő
- 6dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- fél tasak sütőpor
- 6 dkg olvasztott margarin
- annyi tej hogy jól dagasztható legyen
- Olaj a kenéshez
Töltelék:
- 25dkg túró
- Vaníliás cukor
- Cukor
- Mazsola
- Reszelt citromhéj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrokat, sütőport, olvasztott margarint, tojást, a kovászt.
Jól kidolgozzuk a tésztát, kelesztjük, majd nyújtjuk. Kockákra vágjuk, megtöltjük a túrókeverékkel, a 4 csücskét összefogjuk, kicsit megcsavarjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
Körbeolajozzuk, őket egy kicsit újrakelesztjük, majd szép pirosra sütjük és porcukrozva megesszük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »