Túrós batyu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- fél kiló liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3dkg élesztő
- 6dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- fél tasak sütőpor
- 6 dkg olvasztott margarin
- annyi tej hogy jól dagasztható legyen
- Olaj a kenéshez
Töltelék:
- 25dkg túró
- Vaníliás cukor
- Cukor
- Mazsola
- Reszelt citromhéj
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrokat, sütőport, olvasztott margarint, tojást, a kovászt.
Jól kidolgozzuk a tésztát, kelesztjük, majd nyújtjuk. Kockákra vágjuk, megtöltjük a túrókeverékkel, a 4 csücskét összefogjuk, kicsit megcsavarjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk.
Körbeolajozzuk, őket egy kicsit újrakelesztjük, majd szép pirosra sütjük és porcukrozva megesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.