Túrófánk recept

Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag instant élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2-3 ek sűrű tejföl
A sütéshez:
- 4 dl olaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi készítésű barackíz
Elkészítése:
A túrót krémesre töröm, hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, szárított élesztőt, a porcukrot, a sót és a tejfölt. Ezután robotgéppel kidagasztom. Lefóliázva 30 percig pihentetem.
A túrós tésztát átgyúrom, és félujjnyi vastagra nyújtom, majd kiszaggatom a kívánt formára. Forró olajban kisütöm, és papírtörlőre szedem.
Megcukrozom, és barackízzel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »