Túrófánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag instant élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2-3 ek sűrű tejföl
A sütéshez:
- 4 dl olaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi készítésű barackíz
Elkészítése:
A túrót krémesre töröm, hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, szárított élesztőt, a porcukrot, a sót és a tejfölt. Ezután robotgéppel kidagasztom. Lefóliázva 30 percig pihentetem.
A túrós tésztát átgyúrom, és félujjnyi vastagra nyújtom, majd kiszaggatom a kívánt formára. Forró olajban kisütöm, és papírtörlőre szedem.
Megcukrozom, és barackízzel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

