Túrófánk recept
Hozzávalók:
- 50 dkg túró
- 20 dkg liszt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag instant élesztő
- 3 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 2-3 ek sűrű tejföl
A sütéshez:
- 4 dl olaj
A tálaláshoz:
- porcukor
- házi készítésű barackíz
Elkészítése:
A túrót krémesre töröm, hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a citrom lereszelt héját, a vaníliás cukrot, szárított élesztőt, a porcukrot, a sót és a tejfölt. Ezután robotgéppel kidagasztom. Lefóliázva 30 percig pihentetem.
A túrós tésztát átgyúrom, és félujjnyi vastagra nyújtom, majd kiszaggatom a kívánt formára. Forró olajban kisütöm, és papírtörlőre szedem.
Megcukrozom, és barackízzel kínálom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

