Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött diós rózsák recept

Töltött diós rózsák
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 ek napraforgó olaj
    • 0,5 kk só

    Töltelék:

    • 15 dkg darált dió
    • 3 ek porcukor
    • 1,5 dl tej

    Kenéshez:

    Elkészítése:

    A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 kk cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.

    A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a sót, a maradék cukrot és a tojássárgákat. Alaposan összegyúrjuk, fényesre dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával a tálat és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszaggatjuk.

    A töltelékhez a darált diót, tejjel és a porcukorral elkeverjük.

    A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.

    Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá