Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítése:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk 1 kk cukrot és hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olajat, a sót, a maradék cukrot és a tojássárgákat. Alaposan összegyúrjuk, fényesre dagasztjuk. Lefedjük egy konyharuhával a tálat és meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyobb kör szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez a darált diót, tejjel és a porcukorral elkeverjük.
A köröket bevágjuk 4 felé úgy, hogy ne érjenek össze a vágások, helyet hagyva a tölteléknek. Közepébe tesszük a diós tölteléket. Felhajtjuk az egyik oldalt, hogy átölelje a tölteléket, majd a szemközti oldalt szintén, mely már az előző oldalt is átöleli, majd a másik kettőt is felhajtjuk ugyanígy.
Vajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.