Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött buci recept

Töltött buci
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A bucihoz:

    • 460 ml langyos tej
    • 240 ml víz
    • 110 g vaj, vagy olaj
    • 110 dkg liszt
    • 14 g instant élesztő
    • 4 ek cukor
    • 2 ek só
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 0,5 kg darált hús
    • 1 kis tejföl
    • kb 4 ek. liszt
    • 2 nagy fej vörös hagyma
    • pirospaprika
    • bors
    • kömény
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 10-15 dkg reszelt sajt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    kenéshez:

    Elkészítése:
    A tésztához valókat összeöntjük, jól összedagasztjuk, és hagyjuk kb 1 órát langyos helyen kelni.

    A töltelék:
    A hagymát apróra szeljük, a fokhagymát reszeljük, olajon üvegesre pirítjuk, tehetünk bele paradicsomot, paprikát, ki hogy szokta a pörköltet. Megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Megfőzzük, majd behabarjuk.
    Ha jó sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, majd ha kicsit hűlt, a 2 tojást is.

    A tésztát kb 12 egyforma darabra szedjük, kinyújtjuk, és kanalazunk a töltelékből, majd 4 szélét ráhajtjuk, és összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Összedolgozott felével lefelé tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lekenjük a tetejét tojással. Majd előmelegített sütőbe toljuk és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával nem árt ellenőrizni.

    Sztori: 8 emberre főzök nap mint nap, ez akkor született, mikor már csak 1 csomag darált hús volt a fagyasztóban, és semmi ötletem nem volt:) Nagy sikert aratott!
    Ajánlok hozzá erős pistás tejfölt:)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá