Töltött buci recept

Hozzávalók:
A bucihoz:
- 460 ml langyos tej
- 240 ml víz
- 110 g vaj, vagy olaj
- 110 dkg liszt
- 14 g instant élesztő
- 4 ek cukor
- 2 ek só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 0,5 kg darált hús
- 1 kis tejföl
- kb 4 ek. liszt
- 2 nagy fej vörös hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 10-15 dkg reszelt sajt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
kenéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tésztához valókat összeöntjük, jól összedagasztjuk, és hagyjuk kb 1 órát langyos helyen kelni.
A töltelék:
A hagymát apróra szeljük, a fokhagymát reszeljük, olajon üvegesre pirítjuk, tehetünk bele paradicsomot, paprikát, ki hogy szokta a pörköltet. Megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Megfőzzük, majd behabarjuk.
Ha jó sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, majd ha kicsit hűlt, a 2 tojást is.
A tésztát kb 12 egyforma darabra szedjük, kinyújtjuk, és kanalazunk a töltelékből, majd 4 szélét ráhajtjuk, és összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Összedolgozott felével lefelé tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lekenjük a tetejét tojással. Majd előmelegített sütőbe toljuk és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával nem árt ellenőrizni.
Sztori: 8 emberre főzök nap mint nap, ez akkor született, mikor már csak 1 csomag darált hús volt a fagyasztóban, és semmi ötletem nem volt:) Nagy sikert aratott!
Ajánlok hozzá erős pistás tejfölt:)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »