Töltött buci

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A bucihoz:

  • 460 ml langyos tej
  • 240 ml víz
  • 110 g vaj, vagy olaj
  • 110 dkg liszt
  • 14 g instant élesztő
  • 4 ek cukor
  • 2 ek só
  • 2 tojás

A töltelékhez:

  • 0,5 kg darált hús
  • 1 kis tejföl
  • kb 4 ek. liszt
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás

kenéshez:

  • 2 tojás

Elkészítése:
A tésztához valókat összeöntjük, jól összedagasztjuk, és hagyjuk kb 1 órát langyos helyen kelni.

A töltelék:
A hagymát apróra szeljük, a fokhagymát reszeljük, olajon üvegesre pirítjuk, tehetünk bele paradicsomot, paprikát, ki hogy szokta a pörköltet. Megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a darált húst. Megfőzzük, majd behabarjuk.
Ha jó sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, majd ha kicsit hűlt, a 2 tojást is.

A tésztát kb 12 egyforma darabra szedjük, kinyújtjuk, és kanalazunk a töltelékből, majd 4 szélét ráhajtjuk, és összedolgozzuk, hogy ne folyjon ki a töltelék. Összedolgozott felével lefelé tesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és lekenjük a tetejét tojással. Majd előmelegített sütőbe toljuk és szép aranybarnára sütjük. Tűpróbával nem árt ellenőrizni.

Sztori: 8 emberre főzök nap mint nap, ez akkor született, mikor már csak 1 csomag darált hús volt a fagyasztóban, és semmi ötletem nem volt:) Nagy sikert aratott!
Ajánlok hozzá erős pistás tejfölt:)