Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökéletes fánk recept

Tökéletes fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dkg margarin
    • 2 evőkanál porcukor
    • pici só
    • esetleg rum
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A 3 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt kevés cukorral. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a margarint (nem kell megolvasztani), pici sót, esetleg 1 evőkanál rumot, végül a felfutatott élesztőt is. Ezeket jól összedolgozzuk, és kb. fél óráig kelesztjük szobahőmérsékleten.

    Miután letelt az idő, és megkelt a tésztánk, ujjnyi vastagra nyújtjuk lisztezett deszkán, és kiszaggatjuk, ismét kb. 25 percig pihentetjük letakarva.

    Mikor letelt a fél óra, előmelegítjük az olajat. A fánkok közepébe ujjunkkal mélyedést nyomunk, és ezzel a felével lefelé helyezzük az olajba, fedő alatt 1 percig sütjük, megfordítjuk, és ismét kb. 1 perc sütés következik fedő nélkül.

    Tipp:

    Én meg is töltöttem a fánkokat lekvárral és pudinggal is nagyon finom volt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá