Tekert fánk recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 kávéskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 6 dl tej
- 10 dkg margarin
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 l napraforgó olaj a sütéshez
- 10 ek lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a lisztet és hozzáadjuk a sót. 2 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a liszthez adjuk a felvert tojássárgákkal, margarinnal és a maradék tejjel együtt. Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd két részre osztjuk és cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk, ízlésünknek megfelelő, kemény lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. 15 percet pihentetjük.
A tésztákat csigaszerűen feltekerjük és nem teljesen forró olajba tesszük. Fedőt nem teszünk rá. Közben egyszer átfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.