Tekert fánk recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3 kávéskanál só
- 2 teáskanál cukor
- 6 dl tej
- 10 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 1 l napraforgó olaj a sütéshez
- 10 ek lekvár vagy dzsem
Elkészítése:
Egy tálba mérjük a lisztet és hozzáadjuk a sót. 2 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a liszthez adjuk a felvert tojássárgákkal, margarinnal és a maradék tejjel együtt. Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd két részre osztjuk és cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk, ízlésünknek megfelelő, kemény lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. 15 percet pihentetjük.
A tésztákat csigaszerűen feltekerjük és nem teljesen forró olajba tesszük. Fedőt nem teszünk rá. Közben egyszer átfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

