Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tekert fánk recept

Tekert fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 3 kávéskanál só
    • 2 teáskanál cukor
    • 6 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 l napraforgó olaj a sütéshez
    • 10 ek lekvár vagy  dzsem

    Elkészítése:

    Egy tálba mérjük a lisztet és hozzáadjuk a sót. 2 dl langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a liszthez adjuk a felvert tojássárgákkal, margarinnal és a maradék tejjel együtt. Alaposan kidolgozzuk és langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk, majd két részre osztjuk és cipót formázunk belőle. A cipókat egyenként kinyújtjuk, ízlésünknek megfelelő, kemény lekvárral megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit. 15 percet pihentetjük.

    A tésztákat csigaszerűen feltekerjük és nem teljesen forró olajba tesszük. Fedőt nem teszünk rá. Közben egyszer átfordítjuk a tésztát és a másik oldalát is megsütjük, majd a maradék tésztával is így járunk el.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá