Tejszínes tormával és főtt sonkával töltött kalács recept

Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt jól összegyúrjuk. Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik felét bevagdossuk 2 cm szélesre, és kb 10-12 cm hosszúra. A megmaradt részre rákenjük a tejszínes tormát, rászórjuk a felkockázott főtt sonkát. Az egészet feltekerjük, majd kerek alakúra formázzuk úgy, hogy a bevágott részes oldal belül legyen.
Az egészet lekenjük felvert tojással, hagyjuk még kb. 30 percet kelni, majd 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »