Tejszínes, hagymás zsemle recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 1/2 ek só
- 1 ek burgonyapehely (bio boltban kapható)
- 3 ek olívaolaj
- 1 tk cukor
- 2,5 dl langyos tej
Töltelék:
- 35 dkg pucolt hagyma
- 1 dl főzőtejszín
- 1 kk szárított rozmaring vagy pár összeaprított friss levél
- só
- bors
- 10 dkg füstölt sajt
Elkészítése:
A tésztához futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.
A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Ha a tészta megkelt, osszuk 9-10 részre, gömbölyítsük zsemle alakúra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.
Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsemlékbe és tegyünk mindegyikbe egy-egy evőkanállal a hagymás raguból, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük a zsemléket ropogósra.
A tejszínes, hagymás zsemle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »