Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes, hagymás zsemle recept

Tejszínes, hagymás zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 1/2 ek só
    • 1 ek burgonyapehely (bio boltban kapható)
    • 3 ek olívaolaj
    • 1 tk cukor
    • 2,5 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 35 dkg pucolt hagyma
    • 1 dl főzőtejszín
    • 1 kk szárított rozmaring vagy pár összeaprított friss levél
    • bors
    • 10 dkg füstölt sajt

    Elkészítése:

    A tésztához futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.

    A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

    Ha a tészta megkelt, osszuk 9-10 részre, gömbölyítsük zsemle alakúra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.

    Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsemlékbe és tegyünk mindegyikbe egy-egy evőkanállal a hagymás raguból, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

    Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük a zsemléket ropogósra.

    A tejszínes, hagymás zsemle kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 191 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá