Tejszínes, hagymás zsemle

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1/2 ek só
  • 1 ek burgonyapehely (bio boltban kapható)
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl langyos tej

Töltelék:

  • 35 dkg pucolt hagyma
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 kk szárított rozmaring vagy pár összeaprított friss levél
  • bors
  • 10 dkg füstölt sajt

Elkészítése:

A tésztához futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.

A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.

Ha a tészta megkelt, osszuk 9-10 részre, gömbölyítsük zsemle alakúra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.

Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsemlékbe és tegyünk mindegyikbe egy-egy evőkanállal a hagymás raguból, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük a zsemléket ropogósra.