Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához futtassuk fel az élesztőt kevés cukros tejben, majd a többi hozzávalóval együtt dagasszunk tésztát. Takarjuk le és kelesszük a duplájára.
A hagymát karikázzuk fel és kevés olajon dinszteljük meg egy kis vizet aláöntve. Ízesítsük sóval, borssal majd öntsük hozzá a tejszínt és főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Ha a tészta megkelt, osszuk 9-10 részre, gömbölyítsük zsemle alakúra, majd helyezzük sütőpapíros tepsibe. Takarjuk le és ismét kelesszük a duplájára.
Egy pohár aljával nyomjunk mélyedést a zsemlékbe és tegyünk mindegyikbe egy-egy evőkanállal a hagymás raguból, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal.
Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük a zsemléket ropogósra.