Tejes kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 1 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 3 dl víz
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba öntjük. A közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt. Mehet rá a cukor és a langyos tej.
A többi hozzávalót a lisztes részbe tesszük (ne érjen az élesztőhöz) Kb 10 percig állni hagyjuk, ennyi idő alatt az élesztő felfut.
Ezután jól összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán folytatjuk a gyúrást, majd letakarva 40 percig állni hagyjuk.
Ha letelt a 40 perc, a tésztából 4 dkg-os darabokat mérünk ki. Ezeket egyesével gömbölyítjük, majd háromszög alakúra nyújtjuk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és további 20 percig kelesztjük. Pihentetés előtt vízzel megspricceljük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, az aljába egy tepsit helyezünk amibe kb 2 dl vizet öntünk a gőz miatt.
Előmelegített sütőbe toljuk a kifliket, a sütési hőfokot ekkor visszavesszük 200 fokra és a kifliket kb. 15-17 percig sütjük.
Mikor kivesszük a tepsit még egyszer megspricceljük a kifliket vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »