Tejes kifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 dkg só
- 1 dkg cukor
- 2 dkg vaj
- 3 dl víz
- 1,5 dl tej
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba öntjük. A közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt. Mehet rá a cukor és a langyos tej.
A többi hozzávalót a lisztes részbe tesszük (ne érjen az élesztőhöz) Kb 10 percig állni hagyjuk, ennyi idő alatt az élesztő felfut.
Ezután jól összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán folytatjuk a gyúrást, majd letakarva 40 percig állni hagyjuk.
Ha letelt a 40 perc, a tésztából 4 dkg-os darabokat mérünk ki. Ezeket egyesével gömbölyítjük, majd háromszög alakúra nyújtjuk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és további 20 percig kelesztjük. Pihentetés előtt vízzel megspricceljük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, az aljába egy tepsit helyezünk amibe kb 2 dl vizet öntünk a gőz miatt.
Előmelegített sütőbe toljuk a kifliket, a sütési hőfokot ekkor visszavesszük 200 fokra és a kifliket kb. 15-17 percig sütjük.
Mikor kivesszük a tepsit még egyszer megspricceljük a kifliket vízzel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









