Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet egy nagyobb tálba öntjük. A közepére mélyedést készítünk, ebbe morzsoljuk az élesztőt. Mehet rá a cukor és a langyos tej.
A többi hozzávalót a lisztes részbe tesszük (ne érjen az élesztőhöz) Kb 10 percig állni hagyjuk, ennyi idő alatt az élesztő felfut.
Ezután jól összedolgozzuk a tésztát. Lisztezett deszkán folytatjuk a gyúrást, majd letakarva 40 percig állni hagyjuk.
Ha letelt a 40 perc, a tésztából 4 dkg-os darabokat mérünk ki. Ezeket egyesével gömbölyítjük, majd háromszög alakúra nyújtjuk és feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és további 20 percig kelesztjük. Pihentetés előtt vízzel megspricceljük.
A sütőt előmelegítjük 230 fokra, az aljába egy tepsit helyezünk amibe kb 2 dl vizet öntünk a gőz miatt.
Előmelegített sütőbe toljuk a kifliket, a sütési hőfokot ekkor visszavesszük 200 fokra és a kifliket kb. 15-17 percig sütjük.
Mikor kivesszük a tepsit még egyszer megspricceljük a kifliket vízzel.