Madártej csokoládéöntettel recept

Hozzávalók:
- 1 citrom reszelt héja
- 20 dkg kristálycukor
- 1 rúd vanília
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 l tej
- 3 evőkanál étkezési keményítő
- 5 dkg 50 %-os tejcsokoládé
- 2 cl rum
- 2 evőkanál puha vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukor felét. Közben 1,3 l tejet felforralunk a vanília magjával és a héjával.
Lyukacsos szedőkanállal több részletben nagy habgaluskákat teszünk bele, mérsékeljük a hőt. Két perc után megfordítjuk a galuskákat, újabb 1 percig főzzük a habot, majd szűrőkanállal tálcára szedjük. 3-4 galuskánál többet ne tegyünk egyszerre a tejbe, mert amikor megnőnek, már nem férnek el egymás mellett.
Közben a sárgákhoz adjuk a maradék cukrot és habosra keverjük. Beleszórjuk a keményítőt és a citromhéjat is, hozzáöntjük a félretett 3 dl tejet, csomómentesre keverjük.
Amint kifőtt az összes habgaluska, állandó keverés mellett lassan a forró tejbe csurgatjuk a tojás sárgájás keveréket. Mérsékelt hőn felforraljuk, állandóan kevergetjük, majd rögtön elzárjuk alatta a gázt, nehogy túlhevítsük.
Hagyjuk kihűlni és adagoljuk vízzel kiöblített tálkákba, majd a habgaluskából is ültessünk a tetejére. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett 2 dl tejszínnel és 2 evőkanál puha vajjal. Sima krémmé keverjük és egy pici rummal is ízesítjük. A galuskákra csorgatjuk és a hűtőben jól lehűtjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »