Házi tejszelet (gluténmentesen készítve) recept
Hozzávalók:
- 10 dkg étkezési keményítő
- 3 csomag vaníliás cukor
- 1.5 dl tej
- 8 dkg cukor
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg liszt (mantler)
- 2 dkg kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl habtejszín
- 0.5 csomag zselatinfix por
- 0.5 tábla étcsokoládé
Elkészítése: Keverjünk el csomómentesre 5 dkg étkezési keményítőt a 0,5 dl tejben. A többi tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a keményítős tejet. Ismét forraljuk fel, főzzük pár percig, majd hűtsük le. Válasszuk szét a tojásokat, verjünk habot a fehérjékből. Adjuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Keverjük össze a lisztet a maradék étkezési keményítőt, a kakaót valamint a sütőport, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Óvatosan forgassuk össze. Simitsuk a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 15 percig. Borítsuk ki a süteményt és távolítsuk el róla a sütőpapírt. Verjünk kemény habot a tejszínből és a zselatinfix port adjuk hozzá. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a tejszínhabbal, majd ráborítjuk a másik lapot. A végén megkenhetjük olvasztott csokoládéval.
Nagyon finom lett, érezni, hogy tejes szeletet eszünk.
Küldte: Blahunka Ági.