Házi tejszelet (gluténmentesen készítve)

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1.5 dl tej
  • 8 dkg cukor
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt (mantler)
  • 2 dkg kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl habtejszín
  • 0.5 csomag zselatinfix por
  • 0.5 tábla étcsokoládé

Elkészítése: Keverjünk el csomómentesre 5 dkg étkezési keményítőt a 0,5 dl tejben. A többi tejet forraljuk fel a vaníliás cukorral, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a keményítős tejet. Ismét forraljuk fel, főzzük pár percig, majd hűtsük le. Válasszuk szét a tojásokat, verjünk habot a fehérjékből. Adjuk hozzá a cukrot, majd egyenként a tojások sárgáját. Keverjük össze a lisztet a maradék étkezési keményítőt, a kakaót valamint a sütőport, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Óvatosan forgassuk össze. Simitsuk a masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süssük 180 fokon 15 percig. Borítsuk ki a süteményt és távolítsuk el róla a sütőpapírt. Verjünk kemény habot a tejszínből és a zselatinfix port adjuk hozzá. A tésztát kettévágjuk és megkenjük a tejszínhabbal, majd ráborítjuk a másik lapot. A végén megkenhetjük olvasztott csokoládéval.

Nagyon finom lett, érezni, hogy tejes szeletet eszünk.

Küldte: Blahunka Ági.