Szőlős kenyér recept

Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához:
- 12,5 dkg zsír (vagy vaj)
- 10 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg szőlő
- 1/2 tk fahéj
Elkészítése:
A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk.
Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük.
Tipp:
TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény!
A szőlős kenyér kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 18 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »