Szőlős kenyér recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*10 cm-es formához:
- 12,5 dkg zsír (vagy vaj)
- 10 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tej
- csipet só
- 25 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg szőlő
- 1/2 tk fahéj
Elkészítése:
A szőlő kivételével minden más alapanyagot egy tálba teszünk és simára kavarjuk, majd a szőlőszemeket is beleforgatjuk.
Kivajazott vagy kizsírozott formába öntjük a tésztát és közepes lángon 25-30 perc alatt szép barnára sütjük.
Tipp:
TIPP: Mivel ez egy valóban régi, közel 100 esztendős recept leginkább sertészsírt ajánlok a sütéshez. Merjünk kivételesen ezzel a háttérbe szorított alapanyaggal dolgozni! Tovább marad puha és omlós a végeredmény!
A szőlős kenyér kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 337 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 18 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 36 g
Zsír: 18 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.