Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szőlős-diós túrógombóc recept

Szőlős-diós túrógombóc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg tehéntúró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott ek búzadara
    • 3 púpozott ek liszt
    • csipet só
    • 1 fürt nagy szemű szőlő
    • 10 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk fel forralni egy nagy fazékban vizet, amibe 1 tk sót is szórunk.

    A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a túrót, összedolgozzuk a villával. Beleszórjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, és összedolgozzuk gyúrható állagú masszává. Ha nagyon laza, adjunk hozzá egy kevés lisztet.

    Vizezett kézzel diónyi mennyiséget csípünk a tésztából, tegyünk a közepére 1 szem szőlőt, és formázzunk belőle golyót. Így folytatjuk tovább.

    Ha felforrt a víz, tegyük bele a golyókat. Amint újra forrni kezd, mérsékeljük a tüzet annyira, hogy épp gyöngyözzön. Közben lazán keverjük meg az alján, hogy ne tapadjanak le a gombócok. Ha feljöttek a gombócok a víz felszínére, még 5 percig főzzük.

    Szűrőlapáttal vegyük ki, forgassuk meg darált dióban. Porcukorral szórva kínáljuk.

    Tipp:

    Tartalmas levessel második fogásként is megállja a helyét.

    A szőlős-diós túrógombóc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 220 kcal
    Fehérje: 11 g
    Szénhidrát: 14 g
    Zsír: 13 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá