Szőlős-diós túrógombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek búzadara
- 3 púpozott ek liszt
- csipet só
- 1 fürt nagy szemű szőlő
- 10 dkg darált dió
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk fel forralni egy nagy fazékban vizet, amibe 1 tk sót is szórunk.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a túrót, összedolgozzuk a villával. Beleszórjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, és összedolgozzuk gyúrható állagú masszává. Ha nagyon laza, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
Vizezett kézzel diónyi mennyiséget csípünk a tésztából, tegyünk a közepére 1 szem szőlőt, és formázzunk belőle golyót. Így folytatjuk tovább.
Ha felforrt a víz, tegyük bele a golyókat. Amint újra forrni kezd, mérsékeljük a tüzet annyira, hogy épp gyöngyözzön. Közben lazán keverjük meg az alján, hogy ne tapadjanak le a gombócok. Ha feljöttek a gombócok a víz felszínére, még 5 percig főzzük.
Szűrőlapáttal vegyük ki, forgassuk meg darált dióban. Porcukorral szórva kínáljuk.
Tipp:
Tartalmas levessel második fogásként is megállja a helyét.
A szőlős-diós túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 13 g