Szőlős-diós túrógombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek búzadara
- 3 púpozott ek liszt
- csipet só
- 1 fürt nagy szemű szőlő
- 10 dkg darált dió
Elkészítése:
A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk fel forralni egy nagy fazékban vizet, amibe 1 tk sót is szórunk.
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a túrót, összedolgozzuk a villával. Beleszórjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, és összedolgozzuk gyúrható állagú masszává. Ha nagyon laza, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
Vizezett kézzel diónyi mennyiséget csípünk a tésztából, tegyünk a közepére 1 szem szőlőt, és formázzunk belőle golyót. Így folytatjuk tovább.
Ha felforrt a víz, tegyük bele a golyókat. Amint újra forrni kezd, mérsékeljük a tüzet annyira, hogy épp gyöngyözzön. Közben lazán keverjük meg az alján, hogy ne tapadjanak le a gombócok. Ha feljöttek a gombócok a víz felszínére, még 5 percig főzzük.
Szűrőlapáttal vegyük ki, forgassuk meg darált dióban. Porcukorral szórva kínáljuk.
Tipp:
Tartalmas levessel második fogásként is megállja a helyét.
A szőlős-diós túrógombóc kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »