Szőlős-diós túrógombóc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 tojás
  • 1 csapott ek búzadara
  • 3 púpozott ek liszt
  • csipet só
  • 1 fürt nagy szemű szőlő
  • 10 dkg darált dió

Elkészítése:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük. Tegyünk fel forralni egy nagy fazékban vizet, amibe 1 tk sót is szórunk.

A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a túrót, összedolgozzuk a villával. Beleszórjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, és összedolgozzuk gyúrható állagú masszává. Ha nagyon laza, adjunk hozzá egy kevés lisztet.

Vizezett kézzel diónyi mennyiséget csípünk a tésztából, tegyünk a közepére 1 szem szőlőt, és formázzunk belőle golyót. Így folytatjuk tovább.

Ha felforrt a víz, tegyük bele a golyókat. Amint újra forrni kezd, mérsékeljük a tüzet annyira, hogy épp gyöngyözzön. Közben lazán keverjük meg az alján, hogy ne tapadjanak le a gombócok. Ha feljöttek a gombócok a víz felszínére, még 5 percig főzzük.

Szűrőlapáttal vegyük ki, forgassuk meg darált dióban. Porcukorral szórva kínáljuk.

Tipp:

Tartalmas levessel második fogásként is megállja a helyét.