Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás batyu recept

Szilvás batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg krumpli
    • cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • fahéj
    • szilva
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    Kb 1-1,5 kg krumplit hajában megfőzünk, majd megtisztítjuk és összetörjük, majd kihűtjük.

    Ízlés szerint sót és cukrot adunk hozzá, majd 1-2 tojás, és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

    Összegyúrás után kb 1 cm vastagra nyújtjuk, majd felszeleteljük 5-6 cm széles négyzetekre. Minden négyzetre teszünk egy kiskanál fahéjas cukrot, majd rá egy-egy fél szem szilvát.

    Ezután a négyzetek sarkait egybefogjuk és minden nyílást összenyomkodunk, hogy főzésnél ne nyíljon szét.

    Batyu alakú tésztát kapunk, melyeket forró vízben addig főzünk, míg fel nem jönnek a víz tetejére

    Mikor megfőtt, olajon pirított zsemlemorzsába mártogatjuk, majd fahéjas cukorral, vagy csak simán cukorral megszórva fogyaszthatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá