Szilvalekváros gombóc recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2-3 evőkanál búzadara
- étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - kevés só
- szilvalekvár ízlés szerint
- 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5-10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.
A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.
Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »

