Szilvalekváros gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 2-3 evőkanál búzadara
- étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kevés só
- szilvalekvár ízlés szerint
- 1-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 5-10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
Elkészítése:
A héjában megfőtt és áttört, kihűlt burgonyát elkeverjük a zsiradékkal, liszttel, darával, megsózzuk és egy tojással összegyúrjuk.
A tésztát 1/2 cm vastagságúra kinyújtjuk, kockákra vágjuk. Mindegyik közepébe szilvalekvárt rakunk. A négyszögek sarkait összefogjuk és lisztes kézzel gombócokat formálunk belőle. Sós vízben főzzük, amíg a gombóc feljön a víz tetejére és egyet forr.
Leszűrve leöblítjük és pirított morzsában megforgatjuk. Porcukorral megszórjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »