Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szaloncukor-bejgi recept

Szaloncukor-bejgi
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 3 dkg élesztő
    • 1 csipet só
    • 5 dkg cukor
    • 3 dl Tej
    • 30 dkg dió/mák a töltelékbe
    • 20 dkg cukor a töltelékbe
    • 1 dl tej a töltelékbe

    Elkészítése:
    A tésztát összegyúrjuk, legalább egy órát hideg helyen pihentetjük. A töltelék hozzávalóit felfőzzük, majd teljesen kihűtjük. A tésztát annyi részre osztjuk, ahány rúd bejglit szeretnénk sütni ( 2 nagy vagy 4 kisebb), kinyújtjuk, majd a töltelékkel megkenjük, feltekerjük, tojással megkenjük, 1 órát pihentetjük, ismét megkenjük, hústűvel többször megszurkáljuk, és forró sütőben megsütjük (25-30 perc). A kimaradt tésztából süthetünk szaloncukor alakú bejgliket is: a megmaradt tésztát kinyújtjuk, kb 10×15 cm-es darabokra vágjuk, közepébe diónyi tölteléket teszünk, szaloncukor alakúra tekerjük, megszurkáljuk, végeit bevagdossuk. Sütőlemezre tesszük, tojással megkenjük, forró sütőben sütjük. Akinek nagyon sok türelme van, az egész adagot elkészítheti ilyen formában, a gyerekek nagy kedvence lesz!

    Sztori: Mindkét gyerekem nagy rajongója a főzőcskézésnek, előre tervezgetjük mindig az aktuális menüt, különösen az ünnepi ételeket. Együtt szoktuk elkészíteni a bejglit is, így jött az ötlet a kimaradt tészta és töltelék hasznosítására.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá