Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szalagos farsangi fánk recept

Szalagos farsangi fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 3 dl langyos tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 ek porcukor
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 3 dkg élesztő
    • csipet só

    Sütéshez:

    • étolaj

    Tetejére:

    • sárgabarack lekvár

    Szóráshoz:

    • porcukor

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Rászórjuk a csipet cukrot, és félretesszük, hogy az élesztő felfusson.

    A liszthez adjuk az olvasztott margarint, a porcukrot, a csipet sót, a tojások sárgáját, a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Nagyon alaposan összegyúrjuk/dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik az edény falától, és egy könnyű, sima tésztát nem kapunk. Ha nagyon ragadna, adjunk hozzá még egy kevés lisztet.

    Lefedve, meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát lisztezett munkalapon kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy 7 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk. A közepét az ujjunkkal picit benyomjuk. Újból letakarjuk, és további 20 percet pihentetjük.

    Bő, középforró olajba tesszük a fánkokat lyukkal lefelé, és lefedve szép arany színűre sütjük. Ekkor megfordítjuk, a fedőt már nem tesszük vissza, és így sütjük meg a másik oldalát is.

    A fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórjuk, és a közepén lekvárral kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá