Szalagos fánk, nem csak Farsangra recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- A fánkhoz:
- 70 dkg liszt
- kb. 3 dl tej
- 57 g friss élesztő (7 g szárított élesztő = 25 g friss élesztő)
- 7 dkg porcukor
- 9 dkg olvasztott vaj
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- olaj
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk. A többi hozzávalókkal jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük, majd átgyúrjuk. Kisodorjuk ujjnyi vastagra, majd 1 nagyobb fánk szaggatóval kiszúrjuk. Letakarva még 15 percig pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »