Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenótos, szalonnás tészta recept

Spenótos, szalonnás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg margarin
    • 50 dkg spenót (paraj)
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
    • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
    • 2 dl főzőtejszín
    • 25 dkg bacon
    • 50 dkg spagetti
    • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
    • sajt reszelve

    Elkészítése:

    A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, a szárakat az erekkel együtt letépkedjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor a felhasználás előtt pár órával kivesszük a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni.

    A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Feltesszük a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni.

    Megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomóval összepréseljük.

    A spenótot a vajon megdinszteljük, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadjuk és tovább dinszteljük.

    Közben a baconból pörcöt sütünk.

    Mikor a dinsztelés kész, akkor a tejszínt beleöntjük és kiforraljuk egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretnénk (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).

    Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint.

    A megfőtt és leszűrt tésztához keverjük a spenótos szószt. A pörcöt rászórjuk a kiszedett tésztára, majd reszelt sajttal megszórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá