Spenótos, szalonnás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 dkg margarin
  • 50 dkg spenót (paraj)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt szerecsendió
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg bacon
  • 50 dkg spagetti
  • 1 teáskanál só (ízlés szerint)
  • sajt reszelve

Elkészítése:

A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, a szárakat az erekkel együtt letépkedjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor a felhasználás előtt pár órával kivesszük a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni.

A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Feltesszük a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni.

Megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomóval összepréseljük.

A spenótot a vajon megdinszteljük, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadjuk és tovább dinszteljük.

Közben a baconból pörcöt sütünk.

Mikor a dinsztelés kész, akkor a tejszínt beleöntjük és kiforraljuk egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretnénk (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).

Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint.

A megfőtt és leszűrt tésztához keverjük a spenótos szószt. A pörcöt rászórjuk a kiszedett tésztára, majd reszelt sajttal megszórjuk.