Hozzávalók:
Elkészítése:
A spenótleveleket folyóvíz alatt alaposan megmossuk, a szárakat az erekkel együtt letépkedjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor a felhasználás előtt pár órával kivesszük a fagyasztóból, hogy legyen ideje kiengedni.
A szalonnát kockákra vagy csíkokra vágjuk. Feltesszük a tészta főzéséhez szükséges vizet melegedni.
Megpucoljuk a fokhagymát és fokhagymanyomóval összepréseljük.
A spenótot a vajon megdinszteljük, majd amikor majdnem jó, a fűszereket hozzáadjuk és tovább dinszteljük.
Közben a baconból pörcöt sütünk.
Mikor a dinsztelés kész, akkor a tejszínt beleöntjük és kiforraljuk egy picit hígabbra, mint a végleges állagot szeretnénk (a kifőzött tészta felvesz még kicsit a szósz nedvességtartalmából).
Amikor a víz felforrt, a tésztát kifőzzük a csomagoláson olvasható utasítás szerint.
A megfőtt és leszűrt tésztához keverjük a spenótos szószt. A pörcöt rászórjuk a kiszedett tésztára, majd reszelt sajttal megszórjuk.