Spárga sonkával recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg spárga
- 25 dkg sonka
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- kiskanálnyi cukor
Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát sós-cukros vízben megfőzzük, és leszűrjük. A vékonyra szelt sonkát olajban kisütjük, és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.