Spárga sonkával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg spárga
  • 25 dkg sonka
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • kiskanálnyi cukor

Elkészítés:
A megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát sós-cukros vízben megfőzzük, és leszűrjük. A vékonyra szelt sonkát olajban kisütjük, és a felével kibélelünk egy tűzálló tálat. Belefektetjük a megfőtt spárgát, és a következő mártással öntjük le: a vajból meg a lisztből világos rántást készítünk, a spárgalével felengedjük, és tejföllel gazdagítjuk. Végezetül az egészet befedjük a sonka másik felével, sajttal meghintjük, és a sütőben megpirítjuk a tetejét.