Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós perec, stangli recept

Sós perec, stangli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 70 ml olaj
    • 2,5 dl tej
    • 50 dkg liszt
    • 1 ek cukor
    • 1/2 ek só
    • 2,5 dkg élesztő

    A tetejére a sós máz:

    • 2 ek liszt
    • 1 ek só
    • annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk

    Elkészítése:

    A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.

    A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe. Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

    Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük.  Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így “ráköt” a tetejére

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá