Sós perec, stangli recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 70 ml olaj
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
- 2,5 dkg élesztő
A tetejére a sós máz:
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe. Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük. Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így “ráköt” a tetejére
Forrás: https://vargaani.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.