Sós perec, stangli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 70 ml olaj
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
- 2,5 dkg élesztő
A tetejére a sós máz:
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe. Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük. Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így “ráköt” a tetejére
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »