Sós perec, stangli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 70 ml olaj
- 2,5 dl tej
- 50 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1/2 ek só
- 2,5 dkg élesztő
A tetejére a sós máz:
- 2 ek liszt
- 1 ek só
- annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.
A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe. Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük. Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így “ráköt” a tetejére
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

