Sós perec, stangli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Sós perec, stangli

Hozzávalók:

  • 70 ml olaj
  • 2,5 dl tej
  • 50 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1/2 ek só
  • 2,5 dkg élesztő

A tetejére a sós máz:

  • 2 ek liszt
  • 1 ek só
  • annyi víz, hogy palacsintasűrűségű masszát kapjunk

Elkészítése:

A hozzávalókból tésztát dagasztunk, kelesztjük kb. 40 percig. Ha megkelt, lisztezett munkalapra borítjuk, 20 egyenlő nagyságú darabra vágjuk.

A darabokból ujjnyi-kisujjnyi vékony hosszú hurkákat sodrunk, négyesével egymás mellé pakoljuk a sütőpapírral borított tepsibe. Lekenjük felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.

Közben a sós kence hozzávalóit összekeverjük.  Azon forrón, ahogy kivettük a pereceket a sütőből, kanállal rácsurgatjuk a sós lisztet, így “ráköt” a tetejére