Sós, kelt kifli recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk só
- szezám-, vagy köménymag
- 3-4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 ek tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a tejjel és pici sóval elkevert tojássárgájával megkenjük. Tetejét szezám-, vagy köménymaggal megszórjuk (de akár sajtot is reszelhetünk rá), és pihentetjük még 20 percet.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A sós, kelt kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »


