Sós, kelt kifli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk só
- szezám-, vagy köménymag
- 3-4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
Továbbá:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a tejjel és pici sóval elkevert tojássárgájával megkenjük. Tetejét szezám-, vagy köménymaggal megszórjuk (de akár sajtot is reszelhetünk rá), és pihentetjük még 20 percet.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A sós, kelt kifli kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »