Sós, kelt kifli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
Tésztához:
- 0,5 kg liszt
- 2 dkg élesztő
- 1 tk só
- szezám-, vagy köménymag
- 3-4 dl langyos tej
- 6 dkg olvasztott vaj a cikkek kenéséhez
Továbbá:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek tej
- só
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk 1 mk cukorral.
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót is, majd a megkelt élesztővel és a tejjel rétestészta állagú tésztát dagasztunk.
Négy cipót formálunk, ezeket kerekre kinyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal.
Mindegyiket 8 cikkbe vágjuk, kívülről befelé haladva felsodorjuk, kifliket formálunk. Sütőlemezre helyezzük, a tejjel és pici sóval elkevert tojássárgájával megkenjük. Tetejét szezám-, vagy köménymaggal megszórjuk (de akár sajtot is reszelhetünk rá), és pihentetjük még 20 percet.
180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A sós, kelt kifli kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 374 kcal
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 59 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.