Soros mézes recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Lap:
- 3 ek méz
- 24 dkg cukor
- 5 ek tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vaníliás cukor
- 3-3 kk fahéj és szódabikarbóna
- 75 dkg liszt
Krém:
- 1/2 liter tej
- 5 evőkanál gríz
- 25 dkg porcukor
- 1,5 kocka margarin
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 3-4 evőkanál forró víz
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lapok hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött habosra kavarom, majd összedolgozom a liszttel. Az így kapott tésztát 4 egyenlő részre osztom és egy nagyméretű tepsi hátoldalán egyenként kisütöm őket. Akkor jó, ha illatosan kiabál, ez kb. 10 perc.
A krémhez a tejben sűrűre főzöm a grízt. A porcukrot a margarinnal kikavarom, majd a kihűlt főzött krémmel összedolgozom.
Az első mézes lapra rákenem a krém felét, majd ráteszem a második lapot. Ezt gazdagon megkenem a lekvárral, erre jön a harmadik lap. Ennek a tetejére kerül a krém másik fele, majd rá a negyedik lap. A máz hozzávalóit összerottyantom, majd ezt kenem a süti tetejére.
Tipp:
Másnap tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.