Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás karfiol recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg karfiol
    • 25 dkg főtt füstölt hús
    • 10 dkg vaj
    • 2 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítés:
    A karfiolt rózsáira szedve sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vaj feléből és a lisztből világos rántást készítünk, két deci karfiol főzővízzel felengedjük, összeforraljuk, majd a tűzről levéve, belekeverjük a tejfölt és a tojássárgáját, végül a laskára vágott füstölt húst. A tűzálló tálba lerakott karfiolra öntjük, tetejére hintjük a sajtot, és a sütőben alaposan átsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá