Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos morzsás pite recept

Sárgabarackos morzsás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 2 csomag sütőpor
    • 15 dkg cukor
    • 25 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg tejföl

    Középső réteg:

    • 150 g kakaós keksz
    • kb 60-70 dkg barack
    • 8 dkg fahéjas cukor

    Morzsa:

    • 1 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük úgy, hogy az egyik kisebb legyen, mint a másik. A kisebb felébe belegyúrjuk a vaníliás cukrot és berakjuk a fagyasztóba egy kicsit.

    A nagyobb tésztát vajazott, lisztezett (én kekszmorzsával hintettem) tepsibe nyomkodjuk, majd megszórjuk az apróra tördelt kakaós keksszel. Erre kerül a feldarabolt barack. A gyümölcsöt fahéjas cukorral megszórjuk, majd a fagyasztóból kivett tésztát a tetejére reszeljük, nagy lyukú reszelőn (vagy esetleg rádaraboljuk).

    Előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.

    Tipp:

    Nagyon finom lett ez a sütemény. A receptet egy újság nyári számában találtam, kakaós kekszet is szórtam a gyümölcs alá, finom és mutatós lett.Más gyümölccsel is ki fogom próbálni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá