Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgabarackos gombóc recept

Sárgabarackos gombóc
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg főtt burgonya
    • 30 dkg liszt
    • 1 tk sertészsír
    • ízlés szerint só
    • 1 kg sárgabarack
    • 1 ek cukor
    • 1 kk fahéj

    Továbbá:

    • 25 dkg zsemlemorzsa
    • 3 ek porcukor

    Elkészítése:

    A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük,hozzátesszük a zsírt, majd a lisztet. (A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli állagától, hogy mennyit vesz fel!)

    Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!

    Lisztezett munkalapon fél cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.

    Mindegyik közepébe 1 magjától eltávolított barackot, annak a közepébe pedig fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.

    Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is!

    Hideg vízzel leöblítjük, majd pirított zsemlemorzsában meghempergetjük.

    A zsemlemorzsát aranysárgára pirítom a porcukorral, ettől finom karamelles íze lesz.

    Tipp:

    A gombóc tésztája legjobb régi krumpliból, de az már nincs. Az új burgonya vizesebb, így egy kicsit több liszt kell hozzá. Összeállításnál figyeljünk rá!

    A sárgabarackos gombóc kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 134 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 28 g
    Zsír: 1 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá