Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos, sós kifli recept

Sajtos, sós kifli
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg rétesliszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • 8 dl meleg tej , (de nem forró)
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3 dl olaj
    • 1 ek só
    • 1 ek porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje a tetejére
    • 20 dkg sajt a tetejére

    Elkészítése:
    A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, melyhez korábban hozzákevertük a sót, tojás sárgáját. Összedolgozzuk, majd az olajat apránként dolgozzuk hozzá. Alaposan bedagasztjuk, majd hagyjuk langyos helyen megkelni. (Duplájára.) Ha megkelt akkor 6-8 kisebb cipóra osztjuk szét. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékonyra és hat egyenlő részre vágjuk. A szeleteket feltekerjük, kifli formájúra igazgatjuk. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 perc alatt megsütjük 180-200 fokos sütőben. Kb 50 db lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá