Sajtos, sós kifli recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, melyhez korábban hozzákevertük a sót, tojás sárgáját. Összedolgozzuk, majd az olajat apránként dolgozzuk hozzá. Alaposan bedagasztjuk, majd hagyjuk langyos helyen megkelni. (Duplájára.) Ha megkelt akkor 6-8 kisebb cipóra osztjuk szét. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékonyra és hat egyenlő részre vágjuk. A szeleteket feltekerjük, kifli formájúra igazgatjuk. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 perc alatt megsütjük 180-200 fokos sütőben. Kb 50 db lesz belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.