Sajtos, sós kifli recept

Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, melyhez korábban hozzákevertük a sót, tojás sárgáját. Összedolgozzuk, majd az olajat apránként dolgozzuk hozzá. Alaposan bedagasztjuk, majd hagyjuk langyos helyen megkelni. (Duplájára.) Ha megkelt akkor 6-8 kisebb cipóra osztjuk szét. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékonyra és hat egyenlő részre vágjuk. A szeleteket feltekerjük, kifli formájúra igazgatjuk. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 perc alatt megsütjük 180-200 fokos sütőben. Kb 50 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

5 tipp a fiatalos bőrért (x)
A tükörbe nézve mindannyian szeretnénk azt látni, hogy a bőrünk még mindig
Tovább olvasom »
Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »