Sajtos, sós kifli recept
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, melyhez korábban hozzákevertük a sót, tojás sárgáját. Összedolgozzuk, majd az olajat apránként dolgozzuk hozzá. Alaposan bedagasztjuk, majd hagyjuk langyos helyen megkelni. (Duplájára.) Ha megkelt akkor 6-8 kisebb cipóra osztjuk szét. A cipókat egyenként kinyújtjuk vékonyra és hat egyenlő részre vágjuk. A szeleteket feltekerjük, kifli formájúra igazgatjuk. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével, majd megszórjuk reszelt sajttal. 15-20 perc alatt megsütjük 180-200 fokos sütőben. Kb 50 db lesz belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

