Sajtos kifli recept

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 35 dkg joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek só
- 1 kk cukor
Töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat is, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. Egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
Kettő darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk, reszelt sajttal megszórjuk. Egymásra helyezzük, majd a 3. lappal befedjük. Nyújtófával egy kissé kilapítjuk a 3 lapot.
8 cikkre vágjuk, majd kiflikké sodorjuk fel.
A másik 3 cipóval is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük.
Fél órát még kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »