Sajtos kifli recept

Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 35 dkg rétesliszt
- 4 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 35 dkg joghurt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott ek só
- 1 kk cukor
Töltelékhez:
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A liszteket összekeverjük a sóval. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, majd a tojásokat, a joghurtot, az étolajat is, és jól kidolgozzuk, dagasztjuk a tésztát.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 6 cipóra osztjuk. Egyenként kör alakúra kinyújtjuk.
Kettő darabot egyenként olvasztott vajjal lekenünk, reszelt sajttal megszórjuk. Egymásra helyezzük, majd a 3. lappal befedjük. Nyújtófával egy kissé kilapítjuk a 3 lapot.
8 cikkre vágjuk, majd kiflikké sodorjuk fel.
A másik 3 cipóval is így járunk el.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, felvert tojással lekenjük.
Fél órát még kelni hagyjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »